Wie zijn wij?

Even voorstellen...

Henk & Bertineke Sikkema

Wij zijn Hendrik en Bertineke Sikkema. Ouders van vier gehuwde kids en pake en beppe van negen fantastische kleinkinderen. Stay & Pray oprichten en ontwikkelen betekent voor ons het vervullen van een roeping. Wij wonen in het voorhuis van de boerderij. Dat is een bewuste keus waardoor we veiligheid en een goede sfeer in stand kunnen houden voor onze bewoners. Het wonen en werken op zo’n mooie plek geeft ons voldoening en dankbaarheid. We genieten dagelijks van de dynamiek die iedere dag ons geeft. Wij houden van gebed, worship, zeilen, tuinieren en fietsen.

Egbertje & Ilai Kutsch Lojenga

Wij zijn Ilai en Egbertje Kutsch Lojenga en wij wonen inpandig op de boerderij. We hebben drie kids en een hond. Samen met Henk en Bertineke zetten wij de visie uit en ervaren dit werk als roeping. Ilai werkt als gebouw en terrein beheerder en ondersteunt in de administratie. Egbertje werkt al jaren als teamleider op Stay and Pray

We houden ervan om ons leven te delen met anderen. Elke dag doen we dit met veel plezier! Wij geloven dat elk mens waardevol is en kostbaar! In onze vrije tijd maken we graag aanbiddingsmuziek. Egbertje haar grote passie is paarden!

Foekje Janse

Hallo mijn naam is Foekje Janse-Sikkema. Ik ben moeder van 4 kinderen, schoonmoeder, en “beppe” van vijf prachtige kleinkinderen, een gezin waar ik trots op ben en intens van geniet.

Sinds mijn 17e heb ik ervaring opgedaan op verschillende gebieden van zorg. Gezinszorg, kraamzorg, en zieken verzorgende IG. Ik ben vanaf het begin met veel plezier betrokken bij Stay and Pray en heb hier mijn diploma MMZ 4 gehaald.

Sinds deze opleiding heeft vooral het coachende deel mijn passie. Door samen op te trekken met de focus op mogelijkheden en een vleugje humor zijn we sterk in het behalen van overwinningen.

Stay and Pray maakt dat mede door de visie, gastvrijheid en sfeer, ik mezelf kan zijn en er tal van mogelijkheden zijn om me verder te ontwikkelen op allerlei gebieden.

Frans van der Werff

Hallo, ik ben Frans van der Werff. Sinds maart 2020 ben ik werkzaam bij Stay and Pray. Ik ben getrouwd met Elisabeth en samen hebben we drie kinderen, Tamara, Lianne en Joël. Ik heb 23 jaar als kok in het ziekenhuis in Sneek gewerkt.

Via een buddysysteem kwam ik in aanraking met Stay and Pray. Via een gesprek heb ik kenbaar gemaakt dat ik graag zou willen omscholen tot begeleider gehandicaptenzorg. Inmiddels volg ik een BBL – opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Ik heb van dit alles nog geen tel spijt gehad. Zoveel variatie in werkzaamheden, werken met dieren, eigen groenten verbouwen, maar ook de huishoudelijke taken en natuurlijk het stuk zorg en persoonlijke begeleiding.

Ik vind het fijn om samen te werken in een warm team waar Bijbelse principes leidend zijn.

Esther Kok Venema

Mijn naam is Esther Kok, geboren in 1980. Ik woon met mijn man en onze zoon in het mooie dorpje Blije in het noorden van Friesland. Het geloof en de contacten met mensen en dieren zijn erg belangrijk voor mij. Ik ben een dankbaar, enthousiast, optimistisch mensen-mens, met een gezonde dosis humor.

Van 2015 tot 2021 heb ik met veel plezier mijn eigen coachpraktijk gerund. In oktober 2019 heb ik de overstap gemaakt naar Stay & Pray. Bij Stay & Pray heb ik de life- en paardencoaching opgezet en verzorg ik het diermanagement. Het kunnen inzetten van mijn kennis en ervaring, binnen een organisatie die leeft en werkt vanuit een christelijke grondslag, ervaar ik als zeer waardevol. Ik vind het belangrijk om mij in mijn vak en op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Joanne Prinsen

Hey! Ik ben Joanne. Ik doe de opleiding vaktherapie drama en zit in het tweede jaar. Toen ik bij Stay & Pray stage ging lopen vond ik het zo leuk dat ik niet meer weg wilde! Nu heb ik een hele fijne werkplek en kan ik daarnaast ook nog stagelopen bij Stay & Pray en leuke drama activiteiten uitvoeren met de deelnemers. Het is prettig om mijn geloof te kunnen delen tijdens het werken. Ik kan erg genieten van de momenten dat ik bij Stay & Pray ben.

Corina Berkhout

Hallo, ik ben Corina Berkhout. Ik ben 46 jaar en moeder van een dochter van 21 en een zoon van 14 jaar.  We wonen in het gezellige dorpje Lutjegast. Ik ben geboren en getogen in de agrarische sector én met paarden.

Vanaf 2007 heb ik dit gecombineerd met zorg en begeleiding voor kwetsbare mensen. Ik vind het nog steeds een prachtige combinatie.  Zorgboerderij Stay & Pray heb ik leren kennen door een workshop christelijke paardencoaching die ik bij Egbertje en Esther mocht volgen in december 2021.

Wat een prachtige zorgboerderij en wat mooi zoals deze vanuit het hart en vanuit het geloof wordt gerund, was wat er toen door mij heen ging. En wat prachtig dat ik hier dan nu zelf deel van mag uitmaken door hier te kunnen en mogen werken! 

Stagiaires over Stay & Pray