Wie zijn wij?

Even voorstellen...

Henk & Bertineke Sikkema

Wij zijn Hendrik en Bertineke Sikkema. Ouders van vier gehuwde kids en pake en beppe van negen fantastische kleinkinderen. Stay & Pray oprichten en ontwikkelen betekent voor ons het vervullen van een roeping. Wij wonen in het voorhuis van de boerderij. Dat is een bewuste keus waardoor we veiligheid en een goede sfeer in stand kunnen houden voor onze bewoners. Het wonen en werken op zo’n mooie plek geeft ons voldoening en dankbaarheid. We genieten dagelijks van de dynamiek die iedere dag ons geeft. Wij houden van gebed, worship, zeilen, tuinieren en fietsen.

Egbertje & Ilai Kutsch Lojenga

Wij zijn Ilai en Egbertje Kutsch Lojenga en wij wonen inpandig op de boerderij. We hebben drie kids en een hond. Samen met Henk en Bertineke zetten wij de visie uit en ervaren dit werk als roeping. Ilai werkt als gebouw en terrein beheerder en ondersteunt in de administratie. Egbertje werkt al jaren als teamleider op Stay and Pray

We houden ervan om ons leven te delen met anderen. Elke dag doen we dit met veel plezier! Wij geloven dat elk mens waardevol is en kostbaar! In onze vrije tijd maken we graag aanbiddingsmuziek. Egbertje haar grote passie is paarden!

Foekje Janse

Hallo mijn naam is Foekje Janse-Sikkema. Ik ben moeder van 4 kinderen, schoonmoeder, en “beppe” van vijf prachtige kleinkinderen, een gezin waar ik trots op ben en intens van geniet.

Sinds mijn 17e heb ik ervaring opgedaan op verschillende gebieden van zorg. Gezinszorg, kraamzorg, en zieken verzorgende IG. Ik ben vanaf het begin met veel plezier betrokken bij Stay and Pray en heb hier mijn diploma MMZ 4 gehaald.

Sinds deze opleiding heeft vooral het coachende deel mijn passie. Door samen op te trekken met de focus op mogelijkheden en een vleugje humor zijn we sterk in het behalen van overwinningen.

Stay and Pray maakt dat mede door de visie, gastvrijheid en sfeer, ik mezelf kan zijn en er tal van mogelijkheden zijn om me verder te ontwikkelen op allerlei gebieden.

Susanne de Jong

Ik ben Susanne de Jong, geboren in 1992 en één van de nieuwe medewerkers bij Zorgboerderij Stay & Pray. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland en ik kwam in 2017, in verband met mijn studie, voor het eerst naar Nederland. Sinds 2019 ben ik getrouwd met Auke en woon ik sindsdien ook weer in Leeuwarden. 

Ik ben nu sinds 2021 werkzaam in de gehandicaptenzorg en kijk ernaar uit om bij Stay & Pray ook mijn geloof met bewoners te mogen delen. Ik wil Gods liefde doorgeven aan de mensen om mij heen en hun ondersteuning bieden bij hun persoonlijke relatie met God.

Mijn vrije tijd gebruik ik om steeds nieuwe dingen te leren, mij in te zetten bij verschillende groepen in de kerk – Stadskerk de Wijngaard – of ik ben vaak samen met mijn man aan het touren op onze elektrische scooters.

Frans van der Werff

Hallo, ik ben Frans van der Werff. Sinds maart 2020 ben ik werkzaam bij Stay and Pray. Ik ben getrouwd met Elisabeth en samen hebben we drie kinderen, Tamara, Lianne en Joël. Ik heb 23 jaar als kok in het ziekenhuis in Sneek gewerkt.

Via een buddysysteem kwam ik in aanraking met Stay and Pray. Via een gesprek heb ik kenbaar gemaakt dat ik graag zou willen omscholen tot begeleider gehandicaptenzorg. Inmiddels volg ik een BBL – opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Ik heb van dit alles nog geen tel spijt gehad. Zoveel variatie in werkzaamheden, werken met dieren, eigen groenten verbouwen, maar ook de huishoudelijke taken en natuurlijk het stuk zorg en persoonlijke begeleiding.

Ik vind het fijn om samen te werken in een warm team waar Bijbelse principes leidend zijn.

Esther Kok Venema

Mijn naam is Esther Kok, geboren in 1980. Ik woon met mijn man en onze zoon in het mooie dorpje Blije in het noorden van Friesland. Het geloof en de contacten met mensen en dieren zijn erg belangrijk voor mij. Ik ben een dankbaar, enthousiast, optimistisch mensen-mens, met een gezonde dosis humor.

Van 2015 tot 2021 heb ik met veel plezier mijn eigen coachpraktijk gerund. In oktober 2019 heb ik de overstap gemaakt naar Stay & Pray. Bij Stay & Pray heb ik de life- en paardencoaching opgezet en verzorg ik het diermanagement. Het kunnen inzetten van mijn kennis en ervaring, binnen een organisatie die leeft en werkt vanuit een christelijke grondslag, ervaar ik als zeer waardevol. Ik vind het belangrijk om mij in mijn vak en op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Joanne Prinsen

Hey! Ik ben Joanne. Ik doe de opleiding vaktherapie drama en zit in het tweede jaar. Toen ik bij Stay & Pray stage ging lopen vond ik het zo leuk dat ik niet meer weg wilde! Nu heb ik een hele fijne werkplek en kan ik daarnaast ook nog stagelopen bij Stay & Pray en leuke drama activiteiten uitvoeren met de deelnemers. Het is prettig om mijn geloof te kunnen delen tijdens het werken. Ik kan erg genieten van de momenten dat ik bij Stay & Pray ben.

Gertjan Salomons

Hallo, ik ben Gert Jan Salomons, geboren in 1996. Nadat ik in 2017 mijn diploma als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg heb gehaald, heb ik op verschillende groepen binnen de gehandicaptenzorg gewerkt. Omdat ik in 2022 met mijn vriendin, Jorine, ga trouwen, ben ik in maart 2021 verhuisd naar Leeuwarden.

Sinds Juli ben ik werkzaam bij Stay and Pray. Ik ervaar het als een eer en zegen om hier te mogen werken. Het is prachtig om met deze mooie doelgroep te werken. Iedere bewoner en deelnemer heeft zijn of haar talent en iedere deelnemer krijgt de ruimte om deze in te zetten. In mijn begeleiding probeer ik altijd te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperking van de deelnemer. Humor is belangrijk voor mij. Humor zorgt voor ruimte en luchtigheid. Het is prachtig dat op Stay and Pray zo bewust met de christelijke identiteit wordt gewerkt. Ik geniet ervan om met deelnemers en bewoners te bidden en te zingen.

Ik hou van muziek. In mijn vrijetijd mag ik dan ook graag pianospelen en ben ik actief als pianist bij de fulltime Bijbelschool van Royal Mission.

Ik geniet van ieder contact met onze deelnemers. Het is bijzonder dat ik de deelnemers mag helpen in moeilijke tijden, en dat ik met ze mag meelachen in mooie tijden.

Stagiaires over Stay & Pray