Dromen in ontwikkeling

‘We zijn wie we zijn, maar ondertussen veranderen we ook….!’

Ons verhaal is als volgt: Toen wij Hendrik en Bertineke Sikkema de plannen voor Stay & Pray in 2006 ontwikkelden, heb ik op het ondernemingsplan een citaat uit Psalm 1:3b geschreven “al wat hij doet, zal goed gelukken.” Dat waren toen alleen nog maar gedachten, ideeën, plannen, woorden en voornemens. Er was geen plaats om te beginnen, geen geld, eigenlijk niets. En de droom, de visie leek allemaal te groot om werkelijkheid te kunnen worden. En ondertussen waren we ook ook al vijftigers, niet echt leeftijd voor veel mensen om nog zo’n groot avontuur aan te gaan.

Er was wel vertrouwen, wel geloof, wel gebed, er was wel geestelijke, mentale en fysieke kracht, gezond verstand, kennis van zaken, passie en een drive om deze droom tot stand te brengen. En we ervoeren dat God onze Opdrachtgever was en dat Hij het is die ons dit alles geeft. We leven ons geloof en passie dus dagelijks uit.

Van droom naar werkelijkheid

Een groot deel van de droom is ondertussen realiteit geworden en goed gelukt! Gewoon door te beginnen, vol te houden, veel alleen en veel met anderen samen te werken. En nu staat er een prachtig gebouw, met acht appartementen voor woonzorg en twee dienstwoningen. Draaien we een prachtig woonzorgproject met dagbesteding en paardencoaching en zien we mooie resultaten. We hebben fantastische medewerkers, vrijwilligers, donateurs en onze dochter Egbertje en schoonzoon Ilai, die dit werk met ons dragen en straks over willen nemen.

Een deel is van de droom is helaas nog niet klaar. We zijn nog op zoek naar financiering waarmee we het conferentie gedeelte met gebedshuis, hotelkamers, groepsaccommodatie, zalen en keuken functioneel kunnen maken. Dan kunnen we ook dat gedeelte inzetten voor  dagbestedingsactiviteiten zoals deelnemers laten meewerken in de catering, gastvrijheid en theetuin.

Even terug naar het nu...

In eigen voedsel voorzien...

Een van onze dromen die ook bezig is uit te komen is het verbouwen van eigen voedsel.
In een prachtige permacultuur tuin van meer dan honderd vierkante meter wordt van alles verbouwd en geëxperimenteerd de afgelopen jaren.

Dit jaar gaan we ook meer verbouwen, want het is onze bedoeling ook anderen mee te laten genieten van gezond voedsel uit eigen bodem. Dit jaar hopen we dus ook regelmatig groenten te koop aan te bieden. Deze kunnen dan vers afgehaald worden. Op facebook houden we bij wat er te koop zal zijn. Onze dagbesteders zullen hier vanzelfsprekend ook in mee gaan helpen.

We gebruiken geen gifstoffen als onkruidbestrijders en insectenverdelgers. maar zijn bezig een gezonde bodemcultuur te ontwikkelen ook door allen organische bemesting te gebruiken. Hierdoor zullen planten sterker en gezonder gaan worden en meer mineralen en voedingsstoffen gaan bevatten. maar ook gezonde voeding is gezondmakend.

Dus biologisch, dynamisch, gezond, smaakvol, kringloop, duurzaam en regionaal. Ondertussen bouwen we aan een tuinkas van vijftig vierkante meter en planten we fruitbomen.

geen eigen (volks)tuin? Meehelpen en mee eten van de eigen verbouwde groenten?

Wij zijn op zoek naar een paar vrijwilligers die ons willen helpen deze gezonde tuin te helpen ontwikkelen. Belangstelling?

Uitbreiden van de woonzorg met vier plekken.

Achter de boerderij tegenover de woonzorg willen we vier extra plekken woonzorg gaan realiseren waardoor de totale woonzorg groep op twaalf komt. Voor het ontwikkelen en bouwen mag zorggeld vanuit de overheid niet gebruikt worden. Dit is alleen voor begeleiding en zorg bestemd.

Wij zijn dus als Stichting afhankelijk van andere financieringsbronnen. We zijn daarin afhankelijk van persoonlijke giften, collectes, schenkingen en leningen zoals de Crowdfunding ComeUnity leningen.

Camping

Ook kampeerders en camperaars kunnen bij ons terecht op een van de vijfentwintig ruime plekken. Goed sanitair hiervoor is nog een wens die we ook dit jaar graag willen realiseren.

Theetuin

De theetuin gaat dit jaar functioneel worden. Een prachtige plek voor fietsers en wandelaars uit Leeuwarden, Burgum en de omliggende plaatsen. We zullen op de site de openingstijden gaan vermelden.