Wonen

‘Thuis is waar jij je thuis voelt’

In onze woongroep vinden wij
het heel belangrijk dat iedereen zich thuis voelt.

Thuis is voor ons een plek waar je kunt lachen zonder schaamte, waar je wordt getroost, waar je je verhaal kwijt kunt, waar we gezellig samen eten, kopjes thee/koffie drinken, spelletjes doen of een leuke film kijken! Maar ook een plek waar jij je veilig en geliefd voelt én waar samen geloven in onze God centraal staat.

We wonen met elkaar in een gezamenlijk huishouden en zorgen dus samen voor het koken, tafeldekken, de afwas en verdelen daarbij alle andere taken. Waar het nodig is helpen we elkaar een handje.

Omdat ieder mens anders is, heeft ook iedereen andere zorg nodig. Daarom is er voor iedereen een begeleidingsplan. Hierin worden behoeften, wensen en dromen opgeschreven. Om deze uit te laten komen maken we samen doelen en helpen we elkaar om die te bereiken.

Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement met een keukentje, douche en toilet. In onze gezamenlijke woonkeuken wordt er elke dag gekookt en heerlijk gezond gegeten. Gezond eten vinden wij belangrijk.
We hebben ook een gezamelijke tuin, met trampoline en schommels. Vrijwilligers zijn hier ook hartelijke welkom en helpen graag mee.

Deelname aan onze woonzorg is mogelijk met een ZZP VG 3 t/m 6 uit de WLZ en mogelijk met sommige GGZ indicaties. Een WMO indicatie pakket A en C via WMO zaak is ook een optie. Zie voor meer info het kopje zorgprofessionals en belangenbehartigers.

De zorg die gegeven wordt bestaat uit:

  • 24-uurs nabijheid en ’s nachts oproepbaar;
  • woonondersteuning volgens de indicatie en volgens het samen opgestelde begeleidingsplan met individuele groepsbegeleiding;
  • dagbesteding binnen de ruime mogelijkheden op het eigen terrein;
  • waar nodig overleg met een gedragskundige.