Wie zijn wij?

Even voorstellen...

Henk & Bertine Sikkema

Stay & Pray oprichten en ontwikkelen betekent voor ons het vervullen van een roeping. Wij wonen in het voorhuis van de boerderij. Dat is een bewuste keus waardoor we veiligheid en een goede sfeer in stand kunnen houden voor onze bewoners. Het wonen en werken op zo’n mooie plek geeft ons voldoening en dankbaarheid. We genieten dagelijks van de dynamiek die iedere dag ons geeft.

Egbertje & Ilai Kutsch Lojenga

Wij zijn Ilai en Egbertje Kutsch Lojenga en wij wonen inpandig op de boerderij. We hebben drie kids en een hond. Samen met Henk en Bertineke zetten wij de visie uit en ervaren dit werk als roeping. Ilai werkt als gebouw en terrein beheerder en ondersteunt in de administratie. Egbertje werkt al jaren als teamleider op Stay and Pray

We houden ervan om ons leven te delen met anderen. Elke dag doen we dit met veel plezier! Wij geloven dat elk mens waardevol is en kostbaar! In onze vrije tijd maken we graag aanbiddingsmuziek. Egbertje haar grote passie is paarden!

Foekje Janse

Hallo, mijn naam is Foekje Janse-Sikkema. Ik ben moeder van 4 kinderen, schoonmoeder, en “beppe” van 5 prachtige kleinkinderen, een gezin waar ik trots op ben en intens van geniet (mijn man is overleden). Sinds mijn 17e heb ik ervaring opgedaan op verschillende gebieden van zorg: gezinszorg, kraamzorg, ziekenverzorgende IG, ik heb gewerkt in de thuiszorg en sinds 2013 werk ik hier al pb-er. 

Sinds de laatste opleiding heeft vooral het coachende deel mijn passie. Door samen op te trekken met de focus op mogelijkheden en een vleugje humor zijn we sterk in het behalen van overwinningen.

Jelly-Ann Schothorst

Mijn naam is Jelly-ann Schothorst. Ik ben getrouwd met Eddy en samen hebben we drie prachtige kinderen. Ik werk vanaf 1991 in de gehandicaptenzorg bij verschillende locaties. Sinds 2018 ben ik komen werken binnen Stay & Pray

Ik vind het geweldig om samen met mijn collega’s zorg te dragen voor deze bijzondere mensen, om hun te mogen ondersteunen, te begeleiden en verder te helpen in hun zijn. Prachtig om te zien hoe zij zich ontwikkelen op hun eigen unieke manier.

Samuella Chukwuemeka

Mijn naam is Samuella en ik werk sinds begin 2021 als persoonlijk begeleider en groepsbegeleider bij Stay & Pray. Ik ben geboren in 1997 en ik woon sinds 2018 in Leeuwarden samen met mijn man Noah. 

Op het gebied van hobby’s kan ik zeggen dat liederen zingen voor de Heer bovenaan mijn lijst staat. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om zorg te dragen voor anderen. Deze hobby’s kan ik gelukkig allebei inzetten bij Stay & Pray!

Susanne de Jong

Ik ben Susanne de Jong, geboren in jaartal en één van de nieuwe medewerkers bij Zorgboerderij Stay & Pray. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland en ik kwam in 2017, in verband met mijn studie, voor het eerst naar Nederland. Sinds 2019 ben ik getrouwd met Auke en woon ik sindsdien ook weer in Leeuwarden. 

Ik ben nu sinds jaartal werkzaam in de gehandicaptenzorg en kijk ernaar uit om bij Stay & Pray ook mijn geloof met bewoners te mogen delen. Ik wil Gods liefde doorgeven aan de mensen om mij heen en hun ondersteuning bieden bij hun persoonlijke relatie met God.

Mijn vrije tijd gebruik ik om steeds nieuwe dingen te leren, mij in te zetten bij verschillende groepen in de kerk – Stadskerk de Wijngaard – of ik ben vaak samen met mijn man aan het touren op onze elektrische scooters.

Frans van der Werff

Hallo, ik ben Frans van der Werff. Sinds maart 2020 ben ik werkzaam bij Stay & Pray. Ik ben getrouwd met Elisabeth en samen hebben we 3 kinderen, Tamara 20, Lianne 18 en Joël 15. Ik heb 23 jaar als kok in het ziekenhuis in Sneek gewerkt. Via een buddysysteem kwam ik in aanraking met Stay & Pray. En ook dat ik wel graag bij hen wilde komen werken. Ik heb toen ook kenbaar gemaakt dat ik graag bij hen wilde werken. Zij zagen dit wel zitten. Daarna was de overstap snel gemaakt.

Inmiddels volg ik een opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroep, in Leeuwarden. Ik heb van dit alles nog geen tel spijt gehad. Zoveel variatie in werkzaamheden, werken met dieren, eigen groenten verbouwen, maar ook de huishoudelijke taken en natuurlijk – last, but not least – het stuk zorg en begeleiding

Esther Kok Venema

Mijn naam is Esther Kok, geboren in 1980. Ik woon met mijn man en onze zoon in het mooie dorpje Blije in het noorden van Friesland. Het geloof en de contacten met mensen en dieren zijn erg belangrijk voor mij. Ik ben een dankbaar, enthousiast, optimistisch mensen-mens, met een gezonde dosis humor.

Van 2015 tot 2021 heb ik met veel plezier mijn eigen coachpraktijk gerund. In oktober 2019 heb ik de overstap gemaakt naar Stay & Pray. Bij Stay & Pray heb ik de life- en paardencoaching opgezet en verzorg ik het diermanagement. Het kunnen inzetten van mijn kennis en ervaring, binnen een organisatie die leeft en werkt vanuit een christelijke grondslag, ervaar ik als zeer waardevol. Ik vind het belangrijk om mij in mijn vak en op persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Inspiratiebron

“Ik groeide op met de zorg voor mijn jongere zus Annelies. Zij heeft het syndroom van down en een verstandelijke beperking. Hierdoor heb ik heel veel liefde voor deze doelgroep gekregen en hierdoor ook altijd gewerkt in de gehandicaptenzorg. Mijn ouders zagen dat de normen en waarden vanuit hun christelijke achtergrond niet voortgezet werden in zorginstellingen. Dit deed hen verdriet en was voor hen en mijzelf een zorg! 

Annelies kan door haar beperking niet voor zichzelf opkomen.Toch geeft geloof door haar opvoeding veiligheid en geborgenheid. Ik denk dat veel meer ouders ook een voortzetting zouden willen zien van hun christelijke input. In de grotere instellingen heb ik deze christelijk zorg niet kunnen vinden.

Met het realiseren van woonzorg op Stay and Pray is mijn droom gerealiseerd! Namelijk een veilige woonplek voor mijn zus en nog zeven prachtige medebewoners in een kleinschalig christelijke setting.”

– Bertineke